На саміті Україна-ЄС обговорять санкції проти Росії

Читать на русском
За підсумками саміту Україна-ЄС буде підписано 5 двосторонніх документів, включаючи угоду про допомогу Приазов’ю.

За підсумками саміту Україна-ЄС буде підписано 5 двосторонніх документів, включаючи угоду про допомогу Приазов’ю.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив Надзвичайний і повноважний посол в королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький.

За його словами, йдеться про територіальну цілісність, і про санкції щодо РФ через паспортизацію окупованих Донецької та Луганської областей.

«Саміт сьогодні відбудеться. Вже готовий проект документу саміту. Це документ трьох президентів і остаточне слово буде за ними. В цілому, 99% побажань України у документі було враховано. Йдеться і про територіальну цілісність, і про санкції до РФ, включаючи і можливі санкції в частині нещодавних ініціатив паспортизації. Надзвичайно важливо, що на саміті буде обговорено питання допомоги Приазов'ю; Питання розслідування справи літака МН-17», - заявив Точицький.

За його словами, в порядку денному також питання розширення інтеграції України в ЄС.

«Це стосується і поєднання енергетичних ринків в майбутньому, інтегрування цифрового ринку. Крім цього, з огляду на те, що у нас доволі позитивна динаміка безвізового режиму, ми розпочали діалог в частині співпраці юстиції і іншого. Звісно, що ми не обійдемо питання Антикорупційного суду, будемо говорити і про електронні декларації. Все це в порядку денному саміту», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться саміт «Україна-ЄС». Головувати на саміті Україна-ЄС будуть президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

П’ятий президент України Петро Порошенко сподівається на те, що саміт Україна-ЄС не стане «змарнованим часом», перетворившись на протокольну формальність.

Напередодні Зеленський і Туск відвідали Станицю Луганську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: