Євросоюз продовжить підтримку України

Читать на русском
Європейський Союз залишається на позиції твердої підтримки і відданості незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Європейський Союз залишається на позиції твердої підтримки і відданості незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Про це йдеться в спільній заяві президентів України Володимира Зеленського, Європейської Ради Дональда Туска і Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера, опублікованому на сайті президента України, передає «Слово і Діло».

«ЄС наголосив на своїй непохитній підтримці і відданості незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», - зазначено в документі.

Також учасники саміту підтвердили незмінну прихильність зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом на основі Угоди про асоціацію і поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (СА/ПВЗВТ).

Сторони погодилися в повній мірі використовувати потенціал Угоди і в зв'язку з цим підкреслили важливість продовження виконання Україною своїх зобов'язань. Крім того, за результатами саміту, учасники привітали проведення вільних і чесних президентських виборів в Україні і заявили, що очікують парламентські вибори 21 липня.

Обидві сторони також підкреслили важливість підтримки в Україні макроекономічної стабільності, реалізації програми МВФ, виконання всіх заходів у рамках Програми макрофінансової допомоги ЕС. Учасники саміту відзначили значимість реформ в Україні і заявили про необхідність їхнього продовження.

Серед інших тем, про які йдеться в документі - необхідність імплементації Мінських угод, засудження дій Росії на Донбасі і в Криму, а також захоплення українських моряків у Керченській протоці і залучення до суду винних у катастрофі МН-17.

Нагадаємо, 8 липня в Києві проходить XXI саміт Україна - ЄС. У рамках заходу президент України Володимир Зеленський, президент Ради Європи Дональд Туск, а також голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер провели зустріч.

Раніше на саміті Україна-ЄС підписано п'ять документів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: