ГПУ відкрила провадження щодо бенефіціарних власників NewsOne

Читать на русском
Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарів власників телеканалу NewsOne за підозрою у фінансуванні тероризму.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарів власників телеканалу NewsOne за підозрою у фінансуванні тероризму.

Про це сказав на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

Телеміст «Росія 24» та NewsOne: до чого призведе та кому вигідний7 липня ведучий програми Вести недели на каналі Росія 24 Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту Треба поговорити, який запланований на 12 липня й відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOnе.

Луценко зазначив, що дві особи - директори офшорних компаній, які є бенефіціарними власниками телеканалу, пов'язані з російським Промсвязьбанком, який займається фінансуванням та обслуговуванням російського державного оборонного замовлення.

«У зв'язку із цим сьогодні зареєстровано кримінальне провадження по фінансуванню тероризму», - заявив Юрій Луценко. Розслідування доручено СБУ.

Відзначимо, що власник телеканалу NewsOne Тарас Козак заявляє, що інформація про зв'язок телеканалу з Промсвязьбанка - брехня. Також згідно із заявою Козака, кіпрські компанії не є кінцевими бенефіціарами та власниками телеканалу NewsOne.

Козак також заявляє про безпідставність тверджень генерального прокурора щодо участі телеканалу в терористичній діяльності.

Раніше повідомлялося, що генеральна прокуратура України зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради у зв'язку з планами українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст з російським телеканалом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: