Європейський парламент обрав нового голову

Читать на русском
63-річний Девід Сассолі був обраний після двох турів голосування на першому пленарному засіданні Асамблеї, яке відбулося після виборів в травні.

Італійський депутат Давид-Марія Сассолі обраний новим головою Європарламенту.

Які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 роківЗ 2009 року основні політичні гравці все ще утримують свої позиції, але популісти та євроскептики набирають дедалі більше голосів виборців.

Про це повідомив голова ЄП попереднього складу Антоніо Таяні на пленарній сесії законодавчої асамблеї ЄС в Страсбурзі в середу, 3 липня, пише «Слово і Діло».

У другому турі за Сассолі проголосували 345 євродепутатів. При цьому загальне число зареєстрованих бюлетенів становило 667. Після оголошення результатів голосування, Антоніо Таяні запросив переможця виборів зайняти крісло голови.

Давид-Марія Сассолі представляє союз партій соціалістичного спрямування - Прогресивний альянс соціалістів і демократів. Сассолі, колишній журналіст з Флоренції, був законодавцем в парламенті ЄС протягом десяти років.

Нагадаємо, 23-26 травня в країнах-членах ЄС відбулися вибори до Європарламенту.

2 липня в Страсбурзі відкрилося установче засідання нового скликання Європарламенту.

Нагадаємо, 3 липня депутати Європейського парламенту не змогли обрати президента в першому раунді голосування, який відбувся на сесії в Страсбурзі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: