Суд вдруге не пустив на вибори Онищенка

Читать на русском
Верховний Суд повторно визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації нардепа Олександра Онищенка кандидатом на виборах до Верховної ради.

Верховний Суд повторно визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації нардепа Олександра Онищенка кандидатом на виборах до Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це в п’ятницю повідомляє прес-служба суду на своїй сторінці у Facebook.

Онищенко, Шарій та інші претенденти, яким ЦВК відмовила в реєстрації, ще можуть потрапити до РадиЗагалом 26 самовисуванців отримали відмову в реєстрації кандидатами на дострокові вибори до Ради. Але в них ще є час подати документи вдруге.

Суд розглянув другу апеляційну скаргу Онищенка на рішення ЦВК і підтвердив, що нардеп не надав необхідних документальних доказів того, що він дотримався вимоги щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

Згідно із повідомленням суду Онищенко знову спробував пояснити своє перебування за межами України «участю у міжнародних спортивних змаганнях з кінного спорту в статусі вершника, під час яких він представляв Україну».

Суд також відхилив посилання Онищенка щодо перебування його у статусі заявника в процесі міжнародного захисту.

Нагадаємо, 25 червня Центральна виборча комісія повторно відмовила нардепу-втікачу Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом на виборах в Раду.

15 червня ЦВК відмовила Онищенку у реєстрації кандидатом в нардепи, оскільки протягом останніх 5 років він не проживав в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: