Вибори-2019: що може стати великою політичною помилкою Зеленського

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Скоріш за все, політичний проект «Голос» Вакарчука втопить на цих виборах проект «Європейська солідарність».

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«Голос» Вакарчука, за задумом Пінчука та інших олігархів, може відібрати також голоси й у «Батьківщини» Тимошенко. Рівно стільки, щоб вона не змогла реально претендувати на посаду прем'єр-міністра від сформованої парламентської більшості нової обраної Верховної ради – альянсу депутатів партії «Слуга народу» президента Зеленського та «Батьківщини» Тимошенко», – зазначив Небоженко.

Це велика спокуса для оточення президента Зеленського – позбутись одночасно Порошенка й Тимошенко, підкреслив він.

«Однак це буде велика політична помилка самого Зеленського як президента – спробувати самому управляти і президентською владою, і Кабміном, і більшістю у Верховній раді, зібраною з величезної фракції «Слуги народу» та покірних, зручних мажоритарників», – уточнив експерт.

В якій партії найбільше кандидатів у нардепи без політичного досвідуШість політсил, які можуть потрапити до нового парламенту, мають у своїх списках кандидатів, які не були дотичні до політики. Ми підрахували, в кого скільки нових облич.

За його словами, це небезпечно, до того ж величезна відповідальність.

«Поки це в Україні не вдавалося нікому. Тут більше ризику, ніж перспектив для політичних планів президента Зеленського», – резюмував Віктор Небоженко.

За останніми соцопитуваннями, підтримка партії «Слуга народу» впала (42,3%). В опитуванні «Рейтингу», оприлюдненому 26 червня, в партії був показник 45,3%, в «Опозиційної платформи – За життя» – 13,4%, «Європейської солідарності» – 8,3%, в «Голосу», як і у «Батьківщини», – 7,2%.

Як змінювалися прогнози соціологів і коефіцієнти ставок у двох найпопулярніших букмекерських конторах на партії, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної ради, – за посиланням.

Хронологія виборчої кампанії – тут.

Нагадаємо, з програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: