Онищенка повторно не пустили на вибори до Ради

Читать на русском
Центрвиборчком повторно відмовив в реєстрації народного депутата-втікача Олександра Онищенка.

Центральна виборча комісія (ЦВК) вдруге відмовила в реєстрації народного депутата-втікача Олександра Онищенка кандидатом у нардепи на дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 24 червня, пище «Слово і Діло».

Відзначається, що Онищенкові відмовили в реєстрації через те, що протягом останніх п'яти років він не проживав на території України.

«Скандальний депутат-утікач Олександр Онищенко зібрався в народні депутати, але ЦВК вже вдруге відмовляє в реєстрації. І все через те, що протягом останніх п'яти років він не проживав в Україні», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 червня ЦВК відмовила Онищенку в реєстрації кандидатом у нардепи, тому що за останні п'ять років він не проживав в Україні. Онищенко подав до суду на рішення ЦВК, і 21 червня Шостий апеляційний адмінсуд зобов'язав ЦВК зареєструвати його кандидатом у нардепи по округу №93 у Київській області.

Рішення на користь Онищенка було ухвалено на підставі поданих ним документів про те, що з 2016 року і по теперішній час Онищенко «перебуває за межами держави, оскільки представляв Україну на змаганнях з кінного спорту в статусі вершника».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: