В уряді назвали терміни підвищення пенсій

Читать на русском
Наступний перерахунок і осучаснення пенсій відбудеться з 1 березня 2020 року. Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко сказав журналістам у кулуарах Верховної ради.

Наступний перерахунок і осучаснення пенсій відбудеться з 1 березня 2020 року.

Як пише «Слово і Діло», про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко сказав журналістам у кулуарах Верховної ради.

Пенсії та пільги: що обіцяють партії на виборах-2019Пенсії 7 тисяч гривень, накопичувальну систему зі щорічною індексацією та 400 тисяч гривень за третю дитину щедро обіцяють політсили, які можуть пройти до парламенту.

Відповідна норма закладена в законі «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

«Єдине, що я можу сказати точно, відповідно до пенсійної реформи, яку ми провели, новий перерахунок і осучаснення пенсій відбудеться з 1 березня 2020 року. Якщо нова влада не скасує перерахунок і не внесе зміни в закон, то пенсіонери отримають... 1 березня 2020 року. Це не залежить від того, який буде уряд, який буде коаліція», - додав він.

При цьому він нагадав, що норми планового підвищення мінімальних пенсій будуть залежати від державного бюджету, який будуть приймати восени.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України з 1 березня 2019 року провів автоматичний перерахунок пенсій згідно із законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». З 10,2 млн пенсіонерів, яким зроблений перерахунок, розмір пенсії підвищено для 8,97 млн пенсіонерів. Згідно з постановою Кабміну, для індексації застосовується коефіцієнт 1,17, але підвищення не може бути менше 100 грн.

За законом про держбюджет-2019 мінімальна пенсія зросте за рік на 9% до 1638 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: