Канада готова посилити санкції проти Росії – Трюдо

Читать на русском
Уряд Канади готовий розглянути розширення санкцій проти РФ через порушення нею міжнародного законодавства та вторгнення до України.

Уряд Канади готовий розглянути розширення санкцій проти РФ через порушення нею міжнародного законодавства та вторгнення до України.

Як пише «Слово і Дліо», про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає «Укрінформ».

В МЗС Канади висловили стурбованість через рішення ПАРЄМіжнародна спільнота має продовжувати покладати на Росію відповідальність за порушення міжнародного права.

«На наше переконання, дуже важливо, щоб РФ дійсно продемонструвала позитивні дії. Ми й надалі твердо стоятимемо із Україною, у тому числі накладаючи санкції на російських посадовців. Ми завжди робитимемо це, оскільки є друзями України», - підкреслив Трюдо.

Крім цього, він розкритикував рішення Ради Європи повернути РФ повноправне членство в організації.

«Ми були розчаровані поверненням Росії до Ради Європи, усупереч тому, що захоплені в Азові українські моряки не були повернуті», - заявив канадський прем'єр.

«Ми маємо чи не найдовший перелік санкцій проти РФ серед усіх країн світу, але робимо це паралельно із нашими міжнародними союзниками й партнерами, оскільки дуже занепокоєні через дії російського флоту проти України», - додав він.

Раніше Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади.

Нагадаємо, минулого тижня ПАРЄ повернула Росії усі повноваження, незважаючи на те, що Москва не виконала жодної з семи резолюцій, які стали приводом для санкцій проти російської делегації.

Офіційною причиною зняття з Росією обмежень називається те, що без Ради Європи росіяни залишаться без захисту Європейського суду із прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: