Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади

Читать на русском
Зеленський подякував Канаді за послідовну і всебічну підтримку Україні, в тому числі в рамках багатосторонніх форматів співпраці.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд в рамках візиту до Канади.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Зеленський подякував Канаді за послідовну і всебічну підтримку Україні, в тому числі в рамках багатосторонніх форматів співпраці, зокрема «Великої сімки» та ООН.

Володимир Зеленський і Христя Фріланд підкреслили важливість консолідації міжнародної коаліції для протидії російській агресії. Президент України також висловив вдячність міністру закордонних справ Канади за організацію представницької міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка почалася сьогодні в Торонто.

Зеленський підтвердив, що курс України на повноправне членство в ЄС і НАТО залишається незмінним, і висловив надію на подальшу активну взаємодію з Канадою в питаннях євроатлантичної інтеграції нашої країни.

Нагадаємо, вранці 2 липня Володимир Зеленський з робочим візитом прибув до Канади.

Крім зустрічі з Христею Фріланд заплановані бесіди з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, спеціальним представником США Куртом Волкером, єврокомісаром Ельжабетою Беньковською, керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади.

Раніше в МЗС Канади висловили стурбованість через рішення ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: