Супрун закликала не запускати повітряні кульки на випускний

Читать на русском
Школярі традиційно в останній день навчання випускають в небо велику кількість повітряних кульок. Супрун розповіла, що це може завдати непоправної шкоди навколишньому середовищу.

Школярі традиційно в останній день навчання випускають в небо велику кількість повітряних кульок. Але це може завдати непоправної шкоди навколишньому середовищу.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Вона пояснила, що кульки здатні подолати величезні відстані й засмітити навіть незаймані куточки Землі. Після того, як вони опускаються на землю, латекс і пластик потрапляє у ґрунт і воду. Термін розкладання кульок приблизно чотири роки, а капронових стрічок – понад 100 років.

Також чиновниця розповіла, що яскраве забарвлення кульок приваблює тварин і птахів, вони думають, що це їжа.

«Коли тварина поглинає залишки кульки, вона може блокувати його шлунково-кишковий тракт. Внаслідок чого тварини більше не можуть їсти й гинуть від голоду», – написала Супрун.

Ще деякі птахи можуть заплутатися в стрічках і померти через те, що не можуть літати. Страждають і мешканці морів та океанів. Вони приймають кульки за медуз і також їх їдять. Супрун вважає, що краще саджати дерева замість того, щоб запускати кульки.

Раніше в КМДА визначилися з датою проведення свята останнього дзвоника.

Нагадаємо, триває ЗНО-2019. Учні складатимуть з 11 предметів. Обов’язкове тестування – тести з української мови та літератури, а також історія або математика на вибір. Абітурієнти також можуть складати іспит з іноземної мови (англійська, німецька, іспанська та французька), хімії, фізики, біології та географії.

Основна сесія ЗНО закінчиться тестом із хімії 13 червня. Результати тестування будуть оголошені до 25 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: