Молдова заборонила пластикові пакети

Читать на русском
У Молдові з 1 січня набули чинності поправки до Закону про внутрішню торгівлю, згідно з якими в роздрібній торгівлі заборонено використання одноразових поліетиленових пакетів.

У Молдові з 1 січня набули чинності поправки до Закону про внутрішню торгівлю, згідно з якими в роздрібній торгівлі заборонено використання одноразових поліетиленових пакетів.

Про це в четвер, 3 січня, повідомляє Економічна правда, пише Слово і Діло.

Пластикова ера: за 13 років людство виробило більше пластику, ніж за 52 попередні рокиУ розпал святкового сезону, коли одноразова пластикова тара особливо популярна, «Слово і Діло» вирішило показати, як стрімко на землі зростає кількість цієї речовини.

Законодавчими змінами передбачається, що першими з магазинів зникнуть так звані товстостінні пакети, товщина яких складає більше 50 мікрон.

Як випливає з документу, з початку 2020 року з роздрібної торгівлі будуть вилучені найшкідливіші, на думку фахівців, пакети в 15 мікрон. Очікується, що в 2021 році в Молдові буде повністю заборонено використання будь-яких видів пластикових пакетів, за винятком пакетів, вироблених з екологічно чистих матеріалів, які використовуються для упаковки товарів у заводських умовах. Планується також поетапний перехід на паперові пакети.

На сьогоднішній день, згідно зі статистичними даними Міністерства економіки країни, на кожного жителя Молдови на рік припадає по 140 пластикових пакетів. Щорічно в республіці використовуються до 140 мільйонів такої упаковки.

Раніше Греція запровадила податок на пластикові пакети.

Також нагадаємо, в Києві сталася пожежа на складі металопластикових вікон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: