В ЄС не змогли обрати голову Єврокомісії

Читать на русском
Голова Європейської ради Дональд Туск перервав саміт у Брюсселі, на якому лідери країн ЄС мали узгодити кандидатуру нового голови Європейської комісії.

Голова Європейської ради Дональд Туск перервав саміт у Брюсселі, на якому лідери країн ЄС мали узгодити кандидатуру нового голови Європейської комісії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив офіційний представник Туска Пребен Ааман у Twitter.

Які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 роківЗ 2009 року основні політичні гравці все ще утримують свої позиції, але популісти та євроскептики набирають дедалі більше голосів виборців.

«Саміт призупинено його главою. Тепер Туск буде організовувати двосторонні зустрічі з лідерами країн ЄС. Засідання Європейської ради відновиться після завершення двосторонніх переговорів», - написав він.

Раніше повідомлялося, що наступним головою Єврокомісії, скоріш за все, стане нідерландський політик соціал-демократ Франс Тіммерманс.

Однак країни Вишеградської групи - Польща, Угорщина, Чехія і Словаччина - виступили проти його кандидатури, оскільки той на посаді заступника нинішнього голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера виступав за санкції проти Варшави та Будапешта.

Нагадаємо, на саміті Європейської ради 20 червня лідерам Євросоюзу не вдалося обрати нового голову Європейської комісії.

Додамо, в Європарламенті оголосили остаточний розклад сил на найближчі 5 років у результаті виборів, які відбулися 26 травня. Із 751 місця в Європарламенті найбільша кількість, 178 місць, отримала Європейська народна партія, на другому місці - Прогресивний альянс соціалістів і демократів, 152 місця, на третьому - Альянс лібералів і демократів для Європи зі 108 мандатами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: