Зеленський назвав суму, яка потрібна для відновлення Донбасу

Читать на русском
Зеленський каже, що на відновлення Донбасу потрібно понад 10 мільярдів євро і запрошує іноземних інвесторів на форум у Маріуполі.

Президент Володимир Зеленський каже, що на відновлення Донбасу потрібно понад 10 мільярдів євро і запрошує іноземних інвесторів на форум у Маріуполі.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час конференції з питань реформ в Україні у Торонто, інформує сайт глави держави.

«Восени цього року ми проведемо відповідний форум у Маріуполі, на який запрошуємо іноземних інвесторів, що зацікавлені фінансувати інфраструктурні та гуманітарні проекти на Донбасі», – сказав Зеленський.

За попередніми оцінками, для відновлення Донбасу потрібно понад 10 мільярдів євро, йдеться у повідомленні на сайті президента.

Зеленський також провів зустріч із віце-президентом Світового банку з питань регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером і розповів про форум у Маріуполі.

Президент наголосив, що для України важливим є залучення Світового банку до реалізації інфраструктурних проектів.

Як відомо, під час візиту до Канади Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади, із спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером та запросив до Києва делегацію МВФ.

Нагадаємо, у червні президент Володимир Зеленський на зустрічі з головою німецького Бундестагу Вольфгангом Шойбле заявив, що Україна починає розбудову Донбасу і «тут Європа може нам допомогти».

Крім того, на зустрічі з олігархами Зеленський закликав долучитися до цього проекту представників бізнесу і стати благодійниками чи інвесторами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: