Польща відправила делегацію на Донбас

Читать на русском
Міністр польського уряду з гуманітарної допомоги Міхал Вось розпочинає дводенний візит на Донбас.
Міхал Вось

Міністр польського уряду з гуманітарної допомоги Міхал Вось розпочинає дводенний візит на Донбас.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Україна в ЄС за 6-8 років: чи допоможе головування Польщі та ЛитвиСпікер ВР Андрій Парубій заявив, що Україна зможе вступити до ЄС у 2025-2027 році. В 2025 році буде головувати Польща, а з 2025 до 2027 року – Литва.

Зазначено, що делегати з Польщі мають намір відвідати Авдіївку, Світлодарськ та Краматорськ, щоб перевірити забезпечення матеріальної та психологічної підтримки населення в рамках проекту гуманітарної допомоги на підконтрольному Донбасі.

«Польща реалізувала цей проект у співпраці з Caritas Polska, і це був один із найбільших проектів, що фінансуються із коштів польського платника податків, із коштів Канцелярії голови Ради міністрів. Це приблизно 2,5 млн злотих (590 тис. євро)», - зазначив Вось.

За словами польського міністра, для Донбасу була призначена продовольча допомога, засоби гігієни, а також допомога психологів. Також міністр зазначив, що польським проектом скористалися близько 20 тис. осіб. За його словами, мають відбутися переговори польської делегації з представниками української влади про ситуацію на Донбасі, а також про стан осіб польського походження.

Також повідомлялося, що Польща зацікавлена ​​в спільній роботі з Україною.

Нагадаємо, США та Польща домовилися про зміцнення східного флангу НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: