Російська мова для Донбасу: чому Богдан грає в піддавки з РФ

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Це певні піддавки з РФ. Можливо, це й не ідея самого Богдана. Цілком вмовірно, що через Богдана тестують різні варіанти взаємодії з РФ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов.

«Можливо, через Богдана тестують різні варіанти взаємодії з РФ і дивляться на реакцію суспільства. Сумнівно, що Богдан сам по собі вкидатиме настільки контраверсійні речі», – зазначив Леонов.

Після таких заяв Богдан навіть не зустрічає серйозної протидії з боку команди, додав він.

«Так, є ритуальні заяви на кшталт таких, що це особиста позиція Богдана, вони не повністю схвалюють, але не більше. Однак Богдан – людина, яка обіймає серйозну посаду. Зрозуміло, що будь-яке його слово інтерпретується й розглядається в зв'язку з АП», – підкреслив експерт.

Перший місяць роботи: які обіцянки давали члени Адміністрації президентаЧлени Адміністрації президента Зеленського досить публічні, на відміну від команди Петра Порошенка. Дивимося, що вони наобіцяли за перший місяць роботи.

За його словами, Богдан виступає людиною, яка вкидає певні теми, а далі вже на початку їх обговорення це дозволяє відкривати вікно можливостей для того, щоб просуватися в його розумінні або розумінні команди у вирішенні тих чи інших завдань. Проте проблема в тому, що план, який озвучив Богдан, практично повністю збігається з планом Путіна щодо Донбасу.

«Це саме те, що Україна протягом 5 років успішно відбивала. Фактично, цей план призведе до того, що Україна отримає Донбас як територію назад. Але, по-перше, Україна не буде його контролювати, по-друге, всіх фінансових витрат зазнаватиме саме Україна», – пояснив він.

Отже, це дозволить впливати й на зовнішньополітичний курс. При цьому низка речей, які пропонуються, не відповідає Конституції України, уточнив політолог.

«Заклики до референдуму можуть спричинити серйозні проблеми. Щонайменше посилення внутрішньополітичної кризи, загострення ситуації», – акцентував він.

З політичної точки зору, можливо, таким чином Богдан відволікає певний негатив від Зеленського, наголосив фахівець.

«Але це відбувається настільки швидко, теми настільки резонансні, що це починає бити вже й по першій особі», – додав він.

На його думку, більшою мірою це все-таки робиться тому, що таким чином намагаються намацати де та сама середина, щоб домовлятися з РФ.

«Поки ця середина пролягає через Україну, що, безумовно, викликає тривогу», – резюмував Олександр Леонов.

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви – за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

Які обіцянки давали члени Адміністрації президента – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: