Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв у червні 2019 року зустрітись з представниками великого бізнесу щоб обговорити розвиток інфраструктури Донбасу

4 червня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв у червні 2019 року зустрітись з представниками великого бізнесу щоб обговорити розвиток інфраструктури Донбасу. «З великим бізнесом ми збираємося зустрітися. Це буде в червні. Будемо говорити про розвиток Донбасу. У нас є план – ми пропонуємо бізнесу інвестувати саме в Донбас, в інфраструктуру Донбасу», – заявив Зеленський (відео 10:28).
Виконано
Сказано 4 червня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/d13gQVzXw6Y?t=628
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/06/20/7218690/
  • https://www.youtube.com/watch?v=hUYWWQXz5qk
  • Лист Адміністрації президента України від 11 липня

Результат

Під кінець червня 2019 року стало відомо, що президент Володимир Зеленський уже зустрічався з трьома українськими олігархами Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком та досяг певних домовленостей. За словами Зеленського, Пінчук буде опікуватися проблемами і соціальною допомогою всіх військовослужбовців, Ахметов буде вкладати гроші у медицину та інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу, Коломойський також буде вкладати гроші в інфраструктуру Донбасу.

У Офісі президента факт зустрічей з олігархами не підтвердили, але й не спростували. У листі Адміністрації президента України від 11 липня редакції «Слова і Діла» розповіли про участь президента Зеленського у форумі «Діалог бізнесу та влади». Саме на цьому форумі Володимир Зеленський і розповів про зустрічі з олігархами.

Враховуючи те, що президент України протягом червня неформально та формально зустрічався з представниками бізнесу та обговорював розвиток інфраструктури Донбасу, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».