Зеленський у Торонто зустрівся з Волкером

Читать на русском
Зеленський зустрівся зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питаньУкраїни Куртом Волкером під час візиту до Канади.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером під час візиту до Канади.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

Стало відомо, коли Волкер планує відвідати УкраїнуКурт Волкер має намір протягом найближчих тижнів відвідати Київ - цей візит передуватиме переговорам президентів України і Сполучених Штатів у Вашингтоні.

Зазначається, що Зеленський подякував Волкеру за все, що особисто він і Адміністрація президента США Дональда Трампа роблять для допомоги Україні.Також український президент наголосив, що Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях досягнення миру на Донбасі.

«Свідченням цього є «перезапуск» роботи українських представників у Тристоронній контактній групі, кроки у напрямку активізації Нормандського формату та розведення сил і засобів у Станиці Луганській», - зазначилиу прес-службі.

Водночас Зеленський додав, що Росія не демонструє доброї волі для врегулювання конфлікту.

«Зокрема, РФ не підтримала запропоноване Україною «Хлібне» перемир’я, тривають обстріли, в тому числі й автомобілів медичної допомоги, на тимчасово окупованій території Донбасу обмежується діяльність СММ ОБСЄ», - підкреслив президент.

Нагадаємо, минулого тижня спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер привітав відведення українських військових із однієї з позицій перед КПВВ у Станиці Луганській. Волкер наголосив, що для подальшого припинення вогню він очікує наступного кроку від Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: