Порошенко відповів на «російську для Донбасу»

Читать на русском
Петро Порошенко заявляє, що надання російській мові статусу офіційної на Донбасі не зупинить Росію, бо агресор насправді хоче зупинити рух України до ЄС.

Лідер «Європейської солідарності», п’ятий президент Петро Порошенко заявляє, що надання російській мові статусу офіційної на Донбасі не зупинить Росію, бо агресор насправді хоче зупинити рух України до ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час відео звернення у Facebook у відповідь на заяву керівника Офісу президента Андрія Богдана про можливий референдум про визнання російської мови в якості регіональної на Донбасі.

Регіональний статус для російської мови: навіщо в АП обіцяють те, чого ніхто не проситьГолова Офісу президента Андрій Богдан пропонує регіональний статус для російської мови на Донбасі.

«Події розгортаються так, що повзучий проросійський реванш стає дедалі очевиднішим. Але торгівля мовою не принесе Україні жодних дивідендів. І не зупинить Росію. Бо Росія прийшла не по Луганськ, не по Донецьк, і навіть не по Крим», - заявив Порошенко.

За його словами, головна мета реваншу – зупинити рух України до членства в Євросоюзі та НАТО і повернути у сферу впливу Росії всю Україну, від Донбасу до Галичини.

«Росія розуміє, що вступ України до цих двох союзів – це стовідсоткова гарантія миру, безпеки українців і незалежності країни. І ми це розуміємо», - сказав Порошенко.

Тому, за його словами, партія «Європейська солідарність», дипломати і юристи, розробили Євроатлантичну Хартію – документ, який має прискорити вступ України до НАТО.

Самого документа п’ятий президент не оприлюднив.

Нагадаємо, очільник ОПУ Андрій Богдан заявив про можливість проведення референдуму про статус регіональної для російської мови на території Донецької та Луганської області.

Згодом представник президента у Верховній раді Руслан Стефанчук заявив, що ці слова треба трактувати як особисту позицію Богдана, «оскільки вона не зовсім корелюється з тим, що заявлено в програмі нашої партії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: