Радбез ООН розгляне український «мовний» закон

Читать на русском
Російська делегація повторно запросила проведення зустрічі в Раді безпеки ООН для обговорення українського мовного закону.

Російська делегація повторно запросила проведення зустрічі в Раді безпеки ООН для обговорення українського мовного закону.

Про це повідомив в Facebook прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає «Слово і Діло».

Чи ризикне Зеленський переглянути «мовний» закон?Парубій підписав мовний закон, який депутати ухвалили в другому читанні. В команді Зеленського говорять, що вивчатимуть закон.

Засідання попередньо заплановано на 16 липня.

«Делегація РФ повторно звернулася щодо обговорення українського мовного закону в Радбезі ООН. Сьогодні при узгодженні програми роботи на поточний місяць таке засідання попередньо заплановано на 16 липня», - написав Ніколенко.

Він також нагадав, що 20 травня російська сторона вже намагалася скликати засідання із даного питання в день інавгурації президента України, а на цей раз формальним приводом стало набуття чиності законом.

«Українська делегація в ООН неодноразово заявляла, що мовний закон є внутрішнім питанням нашої держави. Рада Безпеки до нього не має відношення», - підкреслив дипломат.

За словами Ніколенка, Україна разом із партнерами використає засідання, аби торкнутися нагальних проблемних питань російсько-українського конфлікту, перш за все звільнення українських моряків і політичних в'язнів, обстрілів на Донбасі, а також відповідальності Росії за катастрофу літака МН17.

Раніше в Раді заявили, що не допустять скасування «мовного» закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: