РФ ініціює засідання Радбезу ООН щодо українського «мовного закону»

Читать на русском
Функціонування української мови в Україні ніяким чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, заявив речник постійного представництва України при ООН.

Делегація Російської Федерації в ООН звернулася до голови Ради безпеки організації з проханням скликати засідання у зв’язку з ухваленням Верховною радою України «мовного закону».

Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає Слово і Діло з посиланням на його Facebook.

Зі слів Ніколенка, засідання може відбутися наступного понеділка.

«Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із ухваленням Верховною Радою України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - розповів речник.

Він зазначив, що рішення про дату і час проведення засідання має схвалити голова.

Рада ухвалила закон про державну мову: як голосували нардепиРада ухвалила закон про функціонування української мови. Його підтримали 278 народних депутатів, 38 виступили проти.

«Коментувати по суті це абсурдне звернення, яке здивувало не лише Україну, немає сенсу. Функціонування української мови в Україні ніяким чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Радбезу ООН. Цей закон – наше внутрішнє питання, яке в Кремлі намагаються політизувати», - зазначив представник України.

Нагадаємо, 15 травня чинний президент Петро Порошенко підписав законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної, раніше ухвалений Верховною радою.

Як голосували нардепи за мовний закон - за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: