ДБР розслідуватиме затримання НАБУ директора «Укрбуду»

Читать на русском
Новостворений правоохоронний орган порушив провадження щодо можливого незаконного затримання працівниками Національного бюро.
Державне бюро розслідувань

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного затримання детективами Національного антикорупційного бюро генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди у справі заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України при обміні печерський квартир у Києві на околиці міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«ДБР розпочало кримінальне провадження щодо детективів НАБУ, які брали участь у затриманні генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди в рамках справи про обмін квартир для Нацгвардії», – йдеться у повідомленні.

За інформацією компанії, справа була порушена за попередньою кваліфікацією за частиною 1 статті 371 Кримінального кодексу України (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою). Як вказують у прес-службі, провадження було порушене після розгляду скарги адвокатів Майбороди в суді, який зобов'язав Держбюро внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, НАБУ затримало Майбороду за підозрою в розтраті понад 81 млн грн Нацгвардії. Пізніше, Шевченківський суд Києва звільнив його з-під варти. Також суд обрав директору «Укрбуд Девелопмент» запобіжний захід у вигляді застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: