Суд залишив заарештованими телефони та ноутбук директора «Укрбуду»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для скасування арешту техніки керівника будівної комерційної компанії.
Прокурор САП і адвокати Майбородифото: ЦПК

Суд залишив заарештованими два мобільні телефони iPhone 7 і ноутбук Asus генерального директора фірми «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння 81,5 млн грн Національної гвардії України при обміні квартир для нацгвардійців на Печерську в Києві на околиці.

Таке рішення 20 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 14 травня детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання Майбороди і вилучили там два телефони з ноутбуком. Детектив вказував, що ця техніка містить відомості, у тому числі приховані, які можуть бути використані, як доказ фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. Зокрема, йдеться про листування щодо укладання та подальшого виконання договору, а також внесення змін до нього. Детектив додав, що ця техніка визнана речовими доказами. У зв'язку з цим суд наклав арешт на два iPhone 7 і ноутбук Asus Майбороди.

Не погодившись з таким рішенням, адвокати гендиректора «Укрбуд Девелопмент» подали апеляційну скаргу, проте судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, суд відпустив гендиректора «Укрбуд Девелопмент» під заставу в 2 млн грн. Пізніше в суді пояснили мотивацію такого рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: