Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у червні

Читать на русском

Минулого місяця титул найбільш балакучого політика знову отримав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків – він у червні дав 10 нових обіцянок. Удвічі менше зобов'язань на себе взяв прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Серед народних депутатів найбільше обіцянок дала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, нечастий гість цього рейтингу. «Слово і Діло» розбиралося, що це за обіцянки.

Серед обіцянок Марцінківа – вирішити проблеми з каналізацією біля будинку на вулиці Вовчинецькій, 194, поставити сучасний дитячий майданчик на площі Міцкевича, провести ямковий ремонт вулиці Сніжної в 2019 році й уже у вересні продовжити 55-й маршрут до тролейбусного депо.

Глава уряду Володимир Гройсман 24 червня пообіцяв найближчими тижнями перерозподілити кошти Державного фонду регіонального розвитку на користь малих міст. Ціна питання – близько 3 млрд грн.

Протягом двох років Гройсман обіцяє збільшити мінімальну заробітну плату до 300 доларів. За його словами, він знає, як це зробити. З цікавого – прем'єр має намір створити Державний фонд майбутнього: «Планують створити Державний фонд майбутнього, який має закумулювати кошти від надходжень від корисних копалин, приватизації, великих монополій, олігархів. Ці мільярди гривень мають працювати на державу. Щоб за рахунок фонду навчали дітей, лікували, вирішували проблеми економіки».

Ірина Геращенко дала кілька обіцянок, які стосуються голосувань у парламенті. За її словами, в липні будуть ухвалені законопроекти про статус військовополонених, політичних в'язнів, заручників і про статус військових злочинців. Крім того, депутат пообіцяла, що Рада до кінця сесії ухвалить окремий конституційний закон про імпічмент президента та законопроект про незаконне збагачення.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, як Володимир Зеленський виконував обіцянки в перший місяць роботи на посаді президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: