Назвали партії, які мають шанси потрапити до парламенту

Читать на русском

46 відсотків опитаних заявили, що точно мають намір голосувати, а 37,7 відсотка – скоріше мають намір голосувати. 6,6 відсотка точно не будуть голосувати й іще 6 відсотків – радше не голосуватимуть.

Якби вибори до Верховної ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту пройшли б партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» і «Голос».

Про це свідчать результати роллінгового дослідження, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. А. Яременка, повідомляє «Слово і Діло» 1 липня.

46 відсотків опитаних заявили, що точно мають намір голосувати, а 37,7 відсотка – скоріше мають намір голосувати. 6,6 відсотка точно не будуть голосувати й іще 6 відсотків – радше не голосуватимуть.
Партії, що балотуються до парламенту на виборах 2019«Слово і Діло»Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

«Слугу народу» готові підтримати 43,2% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме, «Опозиційну платформу – За життя» – 12%, ВО «Батьківщина» – 9,4%, «Голос» – 8,3%, «Європейську солідарність» – 8,2% опитаних.

Також зазначається, що з урахуванням похибки вибірки шанси подолати прохідний бар'єр у 5% мають партія «Сила і честь» із підтримкою 4,1% голосів та «Громадянська позиція» – 3,9% респондентів.

Разом із тим «Опозиційний блок – Партію миру і розвитку» готові підтримати 2,2% тих, хто визначився й має намір голосувати, Радикальну партію Олега Ляшка – 2,1%, ВО «Свобода» – 1,8%, «Українську стратегію Гройсмана» – 1,6% та «Об'єднання «Самопоміч» – 1,2%.

Решта партій набрали б менш ніж 1% голосів респондентів.

46% опитаних заявили, що точно мають намір голосувати, а 37,7% – радше мають намір голосувати. 6,6% точно не будуть голосувати й ще 6% радше не голосуватимуть.

Раніше соціологи з'ясували, кого українці хочуть бачити прем'єр-міністром.

Також нагадаємо, соціологи назвали партії, які підтримають українці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: