Соціологи з'ясували, кого українці хочуть бачити прем'єр-міністром

Читать на русском
Відзначено, що 55% опитаних вважають, що майбутнім прем'єр-міністром має стати кандидат із великим досвідом управління країною, а 35% очікують нової особистості.

Серед можливих кандидатів на крісло прем'єр-міністра українці найчастіше бачать співголови партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка, лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко і нинішнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Рейтинг кандидатів у прем'єри: що показали настрої українцівУкраїнці склали рейтинг кандидатів у прем'єри після виборів. 12,9 відсотка громадян хотіли би бачити в кріслі прем'єра Юрія Бойка, 11,3 відсотка – Юлію Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 12-20 червня, передає «Слово і Діло».

13% опитаних бачать майбутнім прем'єр-міністром Юрія Бойка, 11% - Юлію Тимошенко і 10% - Володимира Гройсмана.

«При цьому, Володимира Гройсмана частіше хочуть бачити прем'єром у Галичині і центрі, Юрія Бойка - на Сході і Донбасі, Юлію Тимошенко - на Заході, Півночі, в Центрі та в столиці», - сказано в повідомленні групи «Рейтинг».

Відзначено, що 55% опитаних вважають, що майбутнім прем'єр-міністром має стати кандидат із великим досвідом управління країною, а 35% очікують нової особистості.

Опитування проходило 12-20 червня, шляхом особистого формалізованого інтерв'ю, було опитано 6 тисяч респондентів від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 1,3%.

Раніше повідомлялося, що лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу». Долають прохідний бар'єр також «Опозиційна платформа - За життя», «Голос», «Європейська солідарність» і «Батьківщина».

Нагадаємо, оприлюднили факти про підкуп виборців на президентських виборах-2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: