На виборах до ОТГ були зафіксовані порушення

Читать на русском
Комітет виборців України (КВУ) проводить спостереження за днем ​​голосування на перших місцевих виборах у 66 об'єднаних громадах.

Комітет виборців України (КВУ) проводить спостереження за днем ​​голосування на перших місцевих виборах у 66 об'єднаних громадах, де зафіксували поодинокі порушення, які стосуються недопуску спостерігачів на підготовчі засідання, порушення таємниці голосування та спроби видачі бюлетенів без належних документів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на КВУ в Facebook.

Повідомляється, що в сільській місцевості зафіксовані спроби видачі бюлетенів без належних документів.

«У Рівненській області в с. Сестрятин Радивилівського району було зафіксовано кілька спроб видачі бюлетенів без паспорту. Виборці мотивували бажання проголосувати без документа тим фактом, що члени комісій особисто знають цих осіб... У с. Кузьмівка Сарненського району Рівненської області літнє подружжя хотіло проголосувати без паспортів», - повідомили в КВУ.

Також були зафіксовані спроби видачі бюлетенів без належних документів в Горохівській ОТО Миколаївської області, а також в селищі міського типу Березнегувате, де на ділянці стався конфлікт між виборцем і членами дільничної виборчої комісії.

«У день виборів виникають окремі проблеми, пов'язані з порушенням таємниці голосування. Так, в Миколаївській області на виборчій дільниці в с. Мігіє Первомайського району ДВК були неправильно облаштовані і розташовані кабінки для таємного голосування. В результаті виборці могли спостерігати як голосують інші громадяни. Після зауваження спостерігачів КВУ комісія усунула порушення», - розповіли в Комітеті.

Також присутні спроби недопуску спостерігачів на засідання комісій. У селі Новомар'їнка члени комісії намагалися не допустити спостерігача КВУ на ранкове засідання, вважаючи, що спостерігач має право перебувати на ділянці тільки з восьмої ранку.

Крім того, спостерігачі повідомили про випадки голосування осіб, які не були включені до списку для голосування, а також були присутні організаційні проблеми.

Нагадаємо, на дострокові парламентські вибори зареєстровані 66 однофамільців.

Також відзначимо, ЦВК затвердила бюлетені для голосування на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: