В Україні припинила діяти формула «Роттердам плюс»

Читать на русском
Дія формули Роттердам плюс припинилася з 1 липня 2019 року в зв'язку з переходом до нового ринку електроенергії.

У серпні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, скасувала формулу ціноутворення на електроенергію «Роттердам плюс».

Як пише «Слово і Діло», проект постанови оприлюднений на офіційному сайті НКРЕКП.

Представник Зеленського готовий місяць підмітати Хрещатик, якщо не знизить «зелений тариф»В Україні «зелений» тариф для великих станцій у чотири рази вищий, ніж у Вірменії, де відбувся перший аукціон для сонячних електростанцій.

Згідно з документом, з початку дії нового ринку електроенергії визнаються такими, що втратили силу, цілий ряд нормативних документів, які раніше регламентували роботу української енергетики.

У переліку документів, які скасували, постанова НКРЕКП №289 від 03.03.2016 року «Про затвердження порядку формування прогнозної оптової ціни електричної енергії», більш відома під назвою «Роттердам плюс».

Дане рішення НКРЕКП пояснює необхідністю впорядкування нормативної бази діяльності на ринку електричної енергії України та для забезпечення своєчасної підготовки учасників ринку електричної енергії України до роботи нового ринку електричної енергії.

Нагадаємо, в понеділок, 1 липня, в Україні буде скасований нічний тариф на споживання електроенергії для побутових споживачів.

Водночас експерт із енергетики і представник президента в Кабміні Андрій Герус заявляв, що Володимир Зеленський не давав прямих обіцянок знизити тарифи для населення – він говорив про це в «жартах» і «напівнатяках».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: