Представник Зеленського готовий місяць підмітати Хрещатик, якщо не знизить «зелений тариф»

Читать на русском
В Україні «зелений» тариф для великих станцій у чотири рази вищий, ніж у Вірменії, де відбувся перший аукціон для сонячних електростанцій.

Представник президента в Кабміні України Андрій Герус заявив, що здасть депутатський мандат і буде впродовж місяця на волонтерських засадах підмітати Хрещатик, якщо йому не вдасться домогтися зниження вдвічі тарифу на «зелену електрику».

Про це він повідомив у Facebook, передає Слово і Діло.

Він підкреслив, що в Україні «зелений» тариф для великих станцій у чотири рази вищий, ніж у Вірменії, де відбувся перший аукціон для сонячних електростанцій.

«Обіцяю: якщо у фракції «Слуга народу» буде не менше 200 депутатів, і якщо ми до кінця наступного року в ході конкурентних аукціонів не понизимо зелений тариф на сонце у два рази, я здам мандат (якщо він у мене буде) і місяць на волонтерських засадах буду підмітати Хрещатик», – написав політик.

Перший місяць роботи: які обіцянки давали члени Адміністрації президентаЧлени Адміністрації президента Зеленського досить публічні, на відміну від команди Петра Порошенка. Дивимося, що вони наобіцяли за перший місяць роботи.

Герус пояснив, що «знизити» в цьому випадку означає, що тариф, отриманий для нової «сонячної» станції, буде вдвічі нижчим, ніж «зелений» тариф, який діє сьогодні.

«Тобто проведемо аукціони і забезпечимо конкуренцію так, що в результаті «зелений» тариф буде не вище €0,075 за кВт·год», – уточнив він.

Раніше в АП заявили про ліквідацію формули «Роттердам плюс».

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви - за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

Які обіцянки давали члени Адміністрації президента - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: