Нічний тариф на електроенергію скасували: регулятор спростовує інформацію, а обленерго – ні

Читать на русском
В Україні буде скасований нічний тариф з 1 липня на споживання електроенергії для побутових споживачів.

У понеділок, 1 липня, в Україні буде скасований нічний тариф на споживання електроенергії для побутових споживачів.

Як пише «Слово и Діло», про це розповів голова правління «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

Представник Зеленського готовий місяць підмітати Хрещатик, якщо не знизить «зелений тариф»В Україні «зелений» тариф для великих станцій у чотири рази вищий, ніж у Вірменії, де відбувся перший аукціон для сонячних електростанцій.

За словами Шекети, відтепер не буде диференціації за зонами, затвердженими на 1 липня 2019 року.

«Ми також шоковані, оскільки розподіл електроенергії є нашим основним завданням. І коли будуть перепади, буде невеликий хаос, не зовсім для нас буде позитивний, оскільки ми теж закуповуємо електроенергію на енергоринку. Якщо не зможемо спрогнозувати енергоспоживання, будемо нести великі фінансові втрати», – сказав Шекета.

Що стосується населення, то, як раніше заявляли у Кабінеті міністрів, для нього вартість електроенергії після проведення реформи ринку не зросте.

Водночас експерт із енергетики і представник президента в Кабміні Андрій Герус заявляв, що Володимир Зеленський не давав прямих обіцянок знизити тарифи для населення - він говорив про це у «жартах» і «напівнатяках».

У компанії «Київські енергетичні послуги» спростували інформацію про скасування нічного тарифу для населення. Як зазначили у компанії, побутові клієнти, у яких встановлені зонні лічильники, будуть і надалі сплачувати менше за електроенергію, що споживається з 23:00 до 7:00.

Таку ж інформацію надала й Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Так, у НКРЕКП повідомили, що тарифи на електроенергію для населення, диференціюванні за періодами часу, продовжують діяти після 1 липня 2019 року.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував внести зміни до законодавства щодо врегулювання питання «нічного» тарифу для непобутових споживачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: