ПАРЄ розгляне оскарження повноважень російської делегації

Читать на русском
У середу, 26 червня, Парламентська асамблея Ради Європи розгляне оскарження повноважень російської делегації.

У середу, 26 червня, Парламентська асамблея Ради Європи розгляне оскарження повноважень російської делегації.

Як пише «Слово і Діло», оскарження розглядається одразу за двома процедурами, порушеними напередодні національними делегаціями України та Грузії.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися: що пишуть у соцмережахРосійська делегація зможе повернутися до ПАРЄ без обмеження права голосу. За таке рішення проголосували 118 євродепутатів.

Голова делегації України у Парламентській асамблеї Володимир Ар'єв порушив оскарження за процедурними підставами. Він наголосив, що повноваження російських парламентаріїв є сумнівними, адже вони обиралися у тому числі з урахуванням протиправного голосування на території окупованого Криму.

Оскарження за змістовними підставами порушила представник делегації Грузії Ніно Гогуадзе. Вона наголосила, що Росія продовжує постійно не дотримуватися своїх зобов’язань.

Відповідну доповідь із висновками комітетів ПАРЄ з питань моніторингу і регламенту Асамблея розгляне у другій половині дня середи.

До моменту ратифікації (або ні) повноважень члени російської делегації тимчасово зберігатимуть усі права, за виключенням голосування за свої повноваження.

Як вже відомо, Україна готує відповідь на рішення ПАРЄ.

Раніше українська делегація заблокувала автоматичне обрання депутата Держдуми Росії Леоніда Слуцького віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила резолюцію, що дозволяє Росії повернутися в організацію без виконання зобов’язань.

Міністерство закордонних справ України заявило, що ПАРЄ капітулювала перед шантажем РФ і відмовилася від відповідальності за мир у Європі.

Президент Володимир Зеленський відреагував на події в ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: