МЗС Німеччини вітає повернення Росії до ПАРЄ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Німеччини вітає рішення про повернення делегації РФ до ПАРЄ - Парламентську асамблею Ради Європи.
Фото: Хайко Маас

Міністерство закордонних справ Німеччини вітає рішення про повернення делегації РФ до ПАРЄ - Парламентську асамблею Ради Європи.

Про це заявив голова МЗС ФРН Хайко Маас, повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло» у вівторок, 25 червня.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися: що пишуть у соцмережахРосійська делегація зможе повернутися до ПАРЄ без обмеження права голосу. За таке рішення проголосували 118 євродепутатів.

За його словами, Німеччина буде продовжувати нагадувати Росії про зобов'язання, які вона взяла на себе для членства в Раді Європи.

«Тепер важливо, щоб ми розробили механізм, за допомогою якого окремі держави можуть бути покарані у разі проступку відповідно до статуту. Парламентська Асамблея має зіграти тут важливу роль. Нові правила зміцнять Раду Європи», - написав він.

Відзначимо, що делегація Німеччини частково підтримала рішення повернути РФ до ПАРЄ.

Після цього, президент України Володимир Зеленський заявив, що розчарований рішенням асамблеї затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації. Він розповів, що нещодавно обговорював це питання із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Однак, було ухвалене інше рішення.

Також Зеленський зазначив, що йому цікаво, як ПАРЄ після рішення про повернення РФ до асамблеї тепер вимагатиме звільнення українських полонених моряків.

Також нагадаємо, РФ висунула свого кандидата на посаду заступника голови ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: