Київ готує відповідь на рішення ПАРЄ – посол

Читать на русском
Постпред України при Раді Європи заявив, що дії у відповідь мають бути зваженими і цинічними.

Україна повинна відповісти комплексом конкретних дій на рішення Парламентської асамблеї Ради Європи про повернення російської делегації в ПАРЄ.

Про це у вівторок, 25 червня, заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У мене є багато історій про ПАРЄ... Але головне - майбутнє. Моя особиста позиція така: ми маємо відповісти не тільки словом, а комплексом конкретних дій. Відповісти не емоційно і поспішно, а виважено і цинічно», - написав Кулеба.

За словами постпреда, в Києві, куди він сьогодні був відкликаний міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, він займатиметься "фіналізацією плану подальших дій».

Кулеба зазначив, що виклик посла на консультації щодо майбутніх параметрів участі України в Раді Європи є безпрецедентним.

«Таке ми робимо вперше з 1995 року, коли вступили в організацію. І це чіткий сигнал», - сказав він.

У той час, він зазначив, що українські дипломати мають намір боротися до кінця.

«Не можу точно сказати, що в кінцевому підсумку буде, але точно знаю, що три ключові правила залишаються незмінними: спираємося на реальність; нас б'ють - ми б'ємо; граємо до кінця», - резюмував Кулеба.

Раніше Клімкін відкликав Кулебу для консультацій у зв'язку з рішенням ПАРЄ про повернення російської делегації. Також Клімкін висловив вдячність українській делегації в ПАРЄ за те, що вони «виклалися по повній».

Нагадаємо, ПАРЄ підтримала резолюцію про повернення делегації Росії. Документ змінює правила Асамблеї і ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема стосовно РФ. За таке рішення проголосували 118 членів ПАРЄ, проти були 62, утрималися 10.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: