ЦВК оскаржить рішення суду щодо партії Саакашвілі

Читать на русском
Центральна виборча комісія планує оскаржити рішення апеляційного суду, який дозволив партії Міхеіла Саакашвілі Рух нових сил брати участь у дострокових парламентських виборах.

Центральна виборча комісія планує оскаржити рішення апеляційного суду, який дозволив партії Міхеіла Саакашвілі «Рух нових сил» брати участь у дострокових парламентських виборах.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу в середу, 26 червня, пише «Слово і Діло».

«Після вивчення рішення суду, яке, на нашу думку, не відповідає положенню закону« Про політичні партії», відповідно до якого ЦВК здійснює певні методи контролю за політичними партіями під час виборчого процесу, і положенню закону України про вибори народних депутатів України ухвалене рішення подавати касаційну скаргу», - заявила Сліпачук.

Вона також зазначила, що і у випадку із «Рухом нових сил», і в справі з Комуністичною партією України ЦВК діє виключно в рамках закону.

«В обох випадках ЦВК вважає свою позицію, яка відображена в постановах, абсолютно законною і буде намагатися довести це в судових процесах, які будуть відбуватися», - підкреслила Сліпачук.

Як повідомлялося, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам від партії «Рух нових сил» в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та висунутих в одномандатних виборчих округах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: