Facebook не знайшов ознак втручання РФ у референдум щодо Brexit

Читать на русском
Керівництво Facebook не має доказів російського втручання у хід референдуму щодо виходу Великобританії з ЄС у червні 2016 року за допомогою цієї соцмережі.

Керівництво Facebook не має «жодних доказів» російського втручання у перебіг референдуму щодо виходу Великої Британії з ЄС (Brexit) у червні 2016 року за допомогою цієї соцмережі.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише DW.

Куць провалив обіцянку звітувати в соцмережах за витрачені державні коштиГолова Донецької ОДА запевняв, що звітуватиме в соцмережах за кожну витрачену копійку, але не виконав обіцянку.

Директор з комунікацій, віцепрезидент Facebook Ніколас Клегг заявив, що компанія провела внутрішній аналіз наявних даних і не виявила жодної «істотної спроби» з боку зовнішніх сил вплинути на результат голосування.

За словами колишнього віцепрем'єра Великобританії, який з жовтня 2018 року працює у Facebook, є спокуса пояснювати політичний землетрус в Сполученому Королівстві «змовою». Однак Клегг вважає, що скептичні настрої британців щодо членства в ЄС мають «більш глибоке коріння».

Як відомо, референдум щодо виходу Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Тоді 51,9 відсотка британців підтримали Brexit.

Нагадаємо, газета Financial Times, посилаючись на звіт Єврокомісії та її зовнішньополітичного підрозділу, писала, що пов'язані з Російською Федерацією зловмисники намагалися втрутитися у хід виборів до Європейського парламенту, які відбулися у травні 2019 року.

Раніше Генпрокурор США Вільям Бар заявив, що РФ втручалася в американські вибори 2016 року, але штаб Дональда Трампа не брав участі у цій діяльності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: