Куць провалив обіцянку звітувати в соцмережах за витрачені державні кошти

Читать на русском
Голова Донецької ОДА запевняв, що звітуватиме в соцмережах за кожну витрачену копійку, але не виконав обіцянку.
Олександр КуцьСлово і Діло

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, заступивши на посаду, пообіцяв звітувати в соцмережах за витрачені державні кошти.

Таку обіцянку він дав 1 серпня 2018 року, написавши пост в Facebook, нагадує «Слово і Діло».

Зізнавшись у тому, що не звик до публічності через свою роботу в СБУ, Куць запевнив, що на своїй особистій сторінці в соцмережі інформуватиме про свою роботу.

«Але зараз, залишаючись працывником Служби безпеки України, я відряджений для виконання повноважень голови Донецької обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації. Тому на цій сторінці (і не лише тут!) інформуватиму суспільство про все, що робить ДонОДА, звітуватиму про кожну витрачену державну копійку. Моя робота як керівника області також буде прозорою», – написав Куць.

У відповідь на запит «Слова і Діла» в Донецькій ОДА повідомили, що керівництвом облдержадміністрації не проводиться звітність про використання бюджетних коштів у соціальних мережах. При цьому в ОДА послалися на статтю 19 Конституції України, згідно з якою органи державної влади, посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Отже, незважаючи на обіцянку голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, ані в соціальних мережах, ані в ЗМІ звіту про витрачені державні кошти із серпня 2018 року не було. Тому обіцянка Куця отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Олександр Куць дав 16 обіцянок, з яких 13 виконав, а 2 – провалив.

Раніше ми писали, що Куць виявився серед тих політиків, які перевиконали деякі обіцянки.

Також «Слово і Діло» повідомляло, що бойовики на Донбасі зірвали ремонт Південно-Донбаського водогону, обстрілявши комунальників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: