Глава АП Богдан причетний до афер на сотні мільйонів – ЗМІ

Читать на русском
Керівник Адміністрації президента Андрій Богдан причетний до кредитних афер на сотні мільйонів гривень, має маєток в Конча-Заспі та багато землі у Київській області.

Керівник Адміністрації президента Андрій Богдан причетний до кредитних афер на сотні мільйонів гривень, має маєток в Конча-Заспі та багато землі у Київській області.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в журналістському розслідуванні «Наших грошей із Денисом Бігусом».

200 мільйонів в офшор: рецепт від глави АП Зеленського /// Наші гроші №277 (2019.06.24)BIHUS info

Відзначається, що у 2011 році Богдан став власником маєтку на понад 1,5 тис. кв. м у Конча-Заспі. У 2013 році дружина Богдана купила дві квартири у центрі Києва на 300 кв. м. Потім Богдан оформив на себе низку нежитлових, найвірогідніше, офісних приміщень на Дніпровській набережній. Їх він здає в оренду.

Сам Богдан пояснює свій статок, тим що він багато працював і займався підприємницькою діяльністю, хоча з 2007 року працював на держслужбі.

Журналісти стверджують, що Богдан фактично консультував у кредитних шахрайствах.

Нагадаємо, за даними Мін'юсту, Богдан підпадає під закон про люстрацію, таким чином він не може обіймати посаду глави Адміністрації президента.

Після призначення Богдана главою АПУ на президента подали до суду.

Раніше журналістка Любов Величко випустила три частини розслідування щодо угод навколо ЖК «Шевченківський квартал».

У першій частині розслідування «Слово і Діло» писало про те, що забудовник ЖК «Шевченківський квартал» штучно гальмує будівництво, вкладаючи гроші інвесторів у інші ЖК.

Хто стоїть за махінаціями в недобудованих столичних ЖК, можна дізнатися тут.

Про те, як фігуранти скандалу з ЖК «Шевченківський квартал» домовляються зі слідством і просять їх не саджати, читайте в третій частині нашого розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: