Заступника директора Інституту Амосова також оштрафували за ініціативою НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд привернув до адмінвідповідальності заступника директора Інституту Амосова за прострочений відповідь Національному бюро.

Суд визнав винним у скоєнні адміністративного правопорушення і оштрафував заступника директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Національної академії медичних наук України Вадима Кабакова за ініціативи Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Оксана Криворот, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в матеріалах провадження, детективи НАБУ 9 жовтня надіслали до Інституту Амосова запит із метою перевірки виявлених порушень Державної аудиторською службою під час ревізії фінансово-господарської діяльності цього закладу. У ньому детективи просили надати в триденний термін із моменту отримання запиту інформації й належним чином завірені копії всіх наявних підтверджувальних документів із таких питань: інформації з відповідними роз'ясненнями щодо порушень, виявлених Держаудитслужбою; інформації про вжиті заходи з боку відповідальних осіб Інституту щодо усунення цих порушень; завірені в установленому порядку копії документів, що стали підставою покриття витрат сторонніх юридичних осіб без відображення дебіторської заборгованості на суму 115,2 тисячі гривень, а також копії документів, які стали підставою отримання доходів у вигляді орендної плати на суму 648,5 тисяч гривень.

Крім того, в зазначеному запиті НАБУ зазначалося про необхідність надання чітких і вичерпних відповідей на вищевказані питання, в іншому разі отримана інформація вважатиметься наданою не в повному обсязі. Водночас відповідь Інституту Амосова з підписами директора Василя Лазоришинця та головного бухгалтера Гламазди зареєстрована 5 листопада, тобто на 15 день після отримання та реєстрації запиту НАБУ (від 22 жовтня). При цьому детективи не отримували від Інституту будь-яких звернень про необхідність продовження терміну надання інформації та/або неможливості надання інформації з обґрунтуванням причин. Водночас, замість директора Інституту зазначену відповідь готував його заступник Кабаков. Таким чином, як вважають у НАБУ, Кабаков надав інформацію за запитом з порушенням встановлених законом строків її надання, чим не дотримані вимоги п. 3 ч. 1 ст. 17 закону України «Про НАБУ».

Так, детектив НАБУ направив до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення Кабаковим, передбаченого ч. 1 ст. 185-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання законних вимог працівників НАБУ). Своєю чергою заступник директора Інституту Амосова свою провину визнав.

Вивчивши протокол, суддя Криворот визнала Кабакова винним і оштрафувала його на 4250 гривень.

Нагадаємо, суд за таких же умов оштрафував головбуха Інституту Амосова за ініціативи НАБУ. Раніше суд скасував штраф для військового прокурора, ініційований детективами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: