НАБУ притягнуло до адміністративної відповідальності посадовця КМДА

Читать на русском
Національне бюро добилося штрафу для посадовця Київської міської держадміністрації, який не захотів надавати запитувані документи.
Валентина Антоненко

Суд визнав винною та оштрафував на 4250 гривень заступницю директора департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Валентину Антоненко за відмову надати Національному антикорупційному бюро Україні запитувані документи.

Таке рішення 6 червня ухвалив суддя Шевченківського районного суду міста Києва Дмитро Мальцев за результатами розгляду адміністративного протоколу НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, 20 березня детектив НАБУ скерував до департаменту містобудування та архітектури КМДА запит про надання інформації щодо видачі органом містобудівних умов та обмежень на забудову земельної ділянки по вулиці Горлівської, 215 (а, б, в) у Дарницькому районі міста Києва. Так, детектив просив надати копії наступних документів: містобудівних умов та обмежень забудови цієї земельної ділянки; документів, які надавались замовником до департаменту містобудування та архітектури КМДА для отримання вказаних містобудівних умов та обмежень; розпорядчих документів, якими закріплювались повноваження невідомої особи щодо підписання вказаних містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Вказаний запит був направлений у межах кримінального провадження за фактами можливого зловживання службовим становищем (частина 1 статті 364 Кримінального кодексу України).

Своєю чергою у листі департаменту за підписом Антоненко йшлося про те, щоб НАБУ звернулося до КМДА за цими документами у порядку статей 93 і 159 Кримінального процесуального кодексу України. Таким чином, запитуваної інформації НАБУ надано не було.

Вивчивши матеріалі, суддя визнав Антоненко винною і оштрафував на 4250 гривень.

Нагадаємо, суд оштрафував чиновника Національного агентства з питань запобігання корупції за ненадання інформації НАБУ. Водночас суд не оштрафував свідка у ще одній справі «Вог Аеро Джета», яку розслідують детективи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: