ДБР допитало Шуфрича та Німченка

Читать на русском
ДБР допитало Василя Німченка і Нестора Шуфрича в межах їхнього депутатського звернення про те, що Петро Порошенко, Андрій Парубій і Володимир Гройсман захопили владу в країні.

Держбюро розслідувань допитало народних депутатів з «Опоблоку» Василя Німченка і Нестора Шуфрича в межах їхнього депутатського звернення про те, що екс-президент Петро Порошенко, голова Верховної ради Андрій Парубій і прем'єр-міністр Володимир Гройсман захопили владу в країні.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіли агентству «Інтерфакс-Україна» в ДБР.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Нестор ШуфричНардеп Шуфрич виконав лише 7 обіцянок, а провалив – удвічі більше. За рік до виборів йому потрібно встигнути втілити в життя 16 запевнень, більшість з яких належать до передвиборчих.

«Заявники в цій справі - Німченко і Шуфрич - допитані. Проводиться розслідування, плануються інші допити», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, близько місяця тому в ДБР надійшло депутатське звернення від Німченка і Шуфрича, в якому вони стверджують, що Порошенко, Парубій і Гройсман, «діючи спільно, в змові, з прямим умислом на захоплення неконституційним і незаконним способом державної влади ... вдалися до зловживання службовим становищем і прямого порушення конституційних норм».

З точки зору Німченка і Шуфрича, в момент призначення Гройсмана прем'єром в парламенті була відсутня коаліція, сформована відповідно до вимог Конституції. Депутати вважають це прямим порушенням Основного закону і кримінальним правопорушенням і просять ДБР вважати їх звернення повідомленням про скоєння злочину і внести відповідні матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься визначення Шевченківського районного суду Києва від 7 червня, яке за скаргою Німченко зобов'язує ДБР відкрити провадження щодо вчинення злочинів вищими посадовими особами держави, передбачених ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Раніше Тимошенко подала до ДБР заяву щодо незаконного привласнення ГТС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: