На саміті ЄС не змогли обрати голову Єврокомісії

Читать на русском
На саміті Європейської ради 20 червня лідерам Євросоюзу не вдалося обрати нового голову Європейської комісії.

На саміті Європейської ради 20 червня лідерам Євросоюзу не вдалося обрати нового голову Європейської комісії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві голови Євроради Дональда Туска.

Які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 роківЗ 2009 року основні політичні гравці все ще утримують свої позиції, але популісти та євроскептики набирають дедалі більше голосів виборців.

За його словами, нікому з кандидатів не вдалося набрати більшість голосів. Наступна зустріч Європейської ради відбудеться 30 червня.

«А поки я продовжу консультації, в тому числі з Європейським парламентом», - сказав Туск.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон виступав проти кандидатури Манфреда Вебера, заступника голови німецької партії «Християнсько-соціальний союз». При цьому Вебер отримав підтримку канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Нагадаємо, раніше газета Financial Times повідомила, що пов'язані з Російською Федерацією зловмисники намагалися втрутитися в хід виборів у Європейський парламент, які відбулися в травні 2019 року. В ході виборів були зроблені широкомасштабні спроби ввести виборців в оману і знизити явку.

Додамо, в Європарламенті оголосили остаточний розклад сил на найближчі 5 років в результаті виборів, які відбулися 26 травня. З 751 місця в Європарламенті найбільша кількість, 178 місць, отримала Європейська народна партія, на другому місці - Прогресивний альянс соціалістів і демократів - 152 місця, на третьому - Альянс лібералів і демократів для Європи зі 108 мандатами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: