Туск оцінив перший візит Зеленського до Брюсселя

Читать на русском
Перший закордонний візит українського президента до столиці ЄС і штаб-квартири НАТО є твердим і важливим сигналом, заявив Туск.

Президент Європейської Ради Дональд Туск вважає важливим сигналом перший закордонний візит президента України Володимира Зеленського до Брюсселя.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УНІАН.

З'ясувалися подробиці зустрічі Зеленського з МогерініПовідомляється, що під час зустрічі глава України висловив подяку Федеріка Могеріні за те, що Рада ЄС із закордонних справ не забуває про підтримку України, в тому числі в питанні ситуації на Донбасі.

«Той факт, що ви відвідуєте столицю Європейського Союзу і штаб-квартиру НАТО в рамках вашого першого закордонного візиту - це твердий і важливий сигнал», - заявив Туск на брифінгу із Зеленським.

Він нагадав, що після проведення президентських виборів в Україні привітав Зеленського з перемогою.

«Як я сказав тоді, і повторив сьогодні, - вільні і справедливі вибори є найкращим доказом того, чого Україна вже досягла. Це навіть має ще більш важливе значення, якщо брати до уваги складну ситуацію з безпекою, політичні та економічні обставини, включаючи постійну загрозу для територіальної цілісності України», - наголосив Туск.

Раніше повідомлялося, що Туск і Зеленський обговорили низку питань, включаючи фінансову допомогу ЄС і саміт, який відбудеться 8 липня в Києві.

Залишилися задоволені візитом Зеленського також в Єврокомісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: