У Європарламенті показали фільм про українських політв'язнів

Читать на русском
Відкриваючи захід, представник України при ЄС Микола Точицький зазначив, що зараз Росія незаконно утримує понад 70 українських політв'язнів і 24 моряків.

У Європейському парламенті у вівторок, 19 березня, показали фільм «Заручники Путіна: українські політв'язні Кремля» - документальний фільм, присвячений гібридній російській агресії проти України і українським політв'язням.

Про це повідомляє представництво України в ЄС у Facebook, пише «Слово і Діло».

Відкриваючи захід, представник України при ЄС Микола Точицький зазначив, що зараз Росія незаконно утримує понад 70 українських політв'язнів і 24 моряків.

«Европарламентарні відзначили, що ця тема має бути постійно на порядку денному ЄС, оскільки Україна захищає зараз не тільки себе в боротьбі проти російської агресії, а й європейські країни», - йдеться в повідомленні.

Відкриваючи захід, представник України при ЄС Микола Точицький зазначив, що зараз Росія незаконно утримує понад 70 українських політв'язнів і 24 моряків, і продовжує політичні переслідування проти громадян України та масові порушення прав людини в окупованому Криму.

«Ми закликаємо наших партнерів збільшити політичний тиск і посилити санкції, щоб зупинити російську агресію проти України», - відзначили в українському представництві.

Нагадаємо, Федеріка Могеріні закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: