Справа АМПУ: суд залишив недійсною угоду держпідприємства з фірмою

Читать на русском
Апеляційний госпсуд не побачив підстав для скасування рішення суду першої інстанції про анулювання угоди про надання послуг з днопоглиблення.

Апеляційний господарський суд залишив чинним рішення про визнання недійсною угоди між державним підприємством «Адміністрація морських портів України» і фірмою «Техморгідрострой Миколаїв» про надання послуг з днопоглиблення на понад 290 млн грн.

Таке рішення 14 травня ухвалила колегія суддів Північного апеляційного господарського суду за результатами розгляду скарги комерційної фірми, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 24 січня Госпсуд міста Києва задовольнив позов НАБУ до АМПУ та «Техморгідрострой Миколаїв» про визнання недійсною угоди на 290 млн грн. Не погодившись з таким рішенням, фірма «Техморгідрострой Миколаїв» подала апеляційну скаргу. На думку компанії, суд неповністю з'ясував обставини, що мають значення для справи, а також зробив висновку, що не відповідають обставинам справи.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Колегія вказала, що апелянтом не надано до суду належних і допустимих доказів на підтвердження тих обставин, на які він посилається в скарзі. До того ж, на думку суддів, доводи апеляції ґрунтуються на припущеннях та зводяться до намагань здійснити переоцінку обставин справи, вірно встановлених судом першої інстанції.

Нагадаємо, Верховний суд відкрив провадження за скаргою на визнання недійсним договору між АМПУ і «Техморгідрострой Миколаїв» на 712 млн грн. Також суд призначив до розгляду справу АМПУ. Раніше суд провів підготовче засідання у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: