Лавров висловився про перспективи нормандських зустрічей

Читать на русском
Зустріч в нормандському форматі можлива за умови, що будуть дотримані домовленості, досягнуті в Мінську, каже Лавров.

Росія готова обговорювати питання Донбасу в нормандському форматі за дотримання домовленостей контактної групи в Мінську.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров у вівторок, 11 червня, повідомляє ТАСС.

«Ми готові зустрічатися в будь-яких конфігураціях, але не треба забувати, що ключовий механізм виконання мінських домовленостей - це контактна група - єдина платформа, на якій працюють спільно Київ, Донецьк і Луганськ за сприяння з боку Росії і ОБСЄ», - сказав Лавров.

Глава МЗС РФ зазначив, що без досягнення домовленостей на базі контактної групи прогресу в справі врегулювання ситуації на сході України не вийде. «Нормандський формат не може нав'язати своє рішення, якщо самі сторони не погодяться», - додав він.

За словами міністра, Москва сподівається, що її інформують про підсумки зустрічей президента України Володимира Зеленського з керівництвом Німеччини та Франції, що відбулися недавно.

Глава МЗС РФ також заявив, що Москва чекає, коли в Києві оформиться політика нового уряду з усіх питань міжнародного життя. «Поки, як ви знаєте, вся увага сформована на підготовці до парламентських виборів, і команда, як така, ще не сформувалася», - пояснив він.

Глава МЗС РФ зазначив, що врегулювання кризи в Україні можливе за умови відсутності беззастережної підтримки Брюсселем політики Києва.

Раніше в Берліні і Парижі заявили, що готові продовжити роботу в нормандському форматі.

Минулого тижня про бажання приєднатися до нормандського формату заявили в Італії. Але в Кремлі не бачать сенсу його розширення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: