Клімкін назвав можливі наслідки повернення РФ до ПАРЄ

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в разі повернення Росії до ПАРЄ Рада Європи стане слабшою і втратить довіру.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в разі повернення Росії до ПАРЄ Рада Європи стане слабшою і втратить довіру.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 4 червня, передає «Слово і Діло».

Режим санкцій: що пропонує ПАРЄ та які вимоги РосіїРегламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 3 червня схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій проти делегацій.

«Дозволити РФ повернутися до ПАРЄ без виконання нею ключових умов - це як змінити злочинцеві покарання із позбавлення волі на умовне засудження. При цьому, злочинець аж ніяк не розкаявся. Рада Європи ризикує стати слабкішою і втратити важливий кредит довіри. Європа, на жаль, теж», - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, російська делегація в складі ПАРЄ була позбавлена ​​цілого ряду повноважень, в тому числі права голосу, в квітні 2014 року через анексію Криму і агресію в Донецькій і Луганській областях. Тоді російська делегація припинила свою роботу в складі асамблеї на знак протесту.

Москва відреагувала заявою про те, що чинний регламент ПАРЄ пригнічує інтереси делегацій окремих країн і дозволяє іншим ухвалювати дискримінаційні рішення - наприклад, позбавляти права голосу, відстороняти від участі в керівних органах асамблеї і різних моніторингових місіях, як це було з російською делегацією.

Раніше ПАРЄ відмовилася від зміни процедури застосування санкцій проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: