Латвійська делегація не підтримає повернення Росії до ПАРЄ

Читать на русском
Голова латвійської делегації в ПАРЄ Інеса Либиня-Егнере заявила, що повернення РФ у ПАРЄ без виконання зобов’язань матиме негативні наслідки для організації.

Голова латвійської делегації в ПАРЄ Інеса Либиня-Егнере заявила, що повернення РФ у ПАРЄ без виконання зобов’язань матиме негативні наслідки для організації.

Як пише «Слово і Діло», про це вона повідомила на зустрічі з послом України в Латвії Олександром Міщенком, передає прес-служба посольства.

Інеса Либиня-Егнере зазначила, що позиція Латвії повністю солідарна з Україною і безумовне повернення Росії у ПАРЄ без виконання нею своїх зобов’язань матиме негативні наслідки для авторитету цієї міжнародної організації.

Посол України подякував за незмінну підтримку Латвією України у рамках міжнародних організацій, в тому числі у рамках ПАРЄ.

3 червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив проект резолюції, завдяки якій Росія може повернутися у ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.

17 травня глави МЗС країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі прийняли рішення, яке відкриває шлях для повернення Росії у ПАРЄ.

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що Росію ще не повернули в ПАРЄ, але ризик такого розвитку подій дуже великий.

Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію проти України. З тих пір російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій. Зокрема, з кінця червня 2017 року російська сторона призупинила сплату внесків до Ради Європи до відновлення повноважень делегації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: