У Сенаті США відбудуться слухання щодо України

Читать на русском
У комітеті із закордонних справ Сенату США відбудуться слухання на тему П’ять років після Революції гідності – прогрес України, зловмисна діяльність Росії.

У комітеті із закордонних справ Сенату США відбудуться слухання на тему «П’ять років після Революції гідності: прогрес України, зловмисна діяльність Росії».

Як пише «Слово і Діло», про йдеться на сайті сенатського комітету.

В Україну відправили нового повіреного в справах СШАПеред останнім призначенням пан Тейлор обіймав посаду виконавчого віце-президента Інституту миру США.

Зазначається, що слухання відбудуться сьогодні, 18 червня. На засіданні буде присутній спецпредставник держдепартаменту США щодо України Курт Волкер. Він розпочне свою доповідь о 14:30 за вашингтонським часом (це 21:30 за Києвом).

Потім виступить колишній посол США в Україні Джон Гербст, директор проекту з глобальної демократії та перспективних технологій Інституту Брукінґза Аліна Полякова та представник Heritage Foundation Джеймс Карафано.

Нагадаємо, у травні у Сенаті США було затверджено до схвалення резолюцію, присвячену 5-тій річниці Революції Гідності, яка вшановує пам’ять Небесної Сотні та засуджує триваючу російську агресію щодо України.

У резолюції міститься заклик до Кремля негайно звільнити членів екіпажу захоплених у Керченській протоці суден українських ВМС та засуджуються триваючі дестабілізуючі дії РФ щодо України, підкреслюється необхідність збереження жорсткого санкційного режиму проти Росії, а також підтверджується Декларація Держдепартаменту США про невизнання незаконних намагань РФ анексувати український Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: