США посилили санкції проти Сирії

Читать на русском
США запровадили санкції стосовно сирійського бізнесмена Самера Фоза, його родичів і компаній.

Влада США посилила режим санкцій щодо Сирії. До «чорного списку» були включені три фізичних і 13 юридичних осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє американський Мінфін у вівторок, 11 червня.

Зокрема, обмеження були введені проти компанії ASM International Trading зі штаб-квартирою в Дубаї. До переліку також потрапили два громадянина Сирії, пов'язані з цією організацією. Крім того, санкції були введені проти телекомпанії LANA TV, яка базується в Бейруті.

Як стверджується в заяві Мінфіну США, санкції були введені проти «сирійського олігарха Самера Фоза і його розкішної бізнес-імперії». Внесені до списку санкцій 16 «фізичних і юридичних осіб пов'язані з міжнародною мережею, від якої отримує вигоду режим Асада».

«Самер Фоз, його родичі і його бізнес-імперія перетворили безчинства сирійського конфлікту в прибуткове підприємство. Цей сирійський олігарх безпосередньо підтримує кривавий режим Асада і будує розкішні комплекси на землі, вкраденій у тих, хто ховається від його жорстокості», - заявила заступник міністра фінансів Сігал Манделкер, яка курирує протидію тероризму і фінансову розвідку.

За її словами, США зобов'язані «притягати до відповідальності спекулянтів, які збагачують скарбницю режиму Асада, в той час як сирійські цивільні особи страждають від цієї штучно створеної гуманітарної кризи».

Нагадаємо, в травні президент США Дональд Трамп на рік продовжив односторонні санкції відносно Сирії і повідомив про це Конгрес.

Спочатку обмежувальні заходи проти Сирії були введені в 2004 році і неодноразово змінювалися та доповнювалися. Санкції стосуються блокування активів деяких фізичних і юридичних осіб, а також обмежують експорт ряду американських товарів і послуг в Сирію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: