Після смерті екс-президента в Єгипті запровадили особливий стан

Читать на русском
Після смерті у залі суду колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі Міністерство внутрішніх справ країни оголосило режим особливого стану.

Після смерті в залі суду колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі Міністерство внутрішніх справ країни оголосило режим особливого стану.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Анадолу».

МЗС не рекомендує українцям їздити до ЄгиптуУкраїнський МЗС не рекомендує українцям здійснювати поїздки в Єгипет через високу терористичну загрозу в цій країні.

Зазначається, що на всій території Єгипту виділені додаткові наряди поліції.

«Відпустки всіх співробітників правоохоронних органів анульовані, підвищено заходи безпеки в державних і приватних структурах, біля церков і мечетей», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,колишній президент Єгипту Мухаммед Морсі помер у віці 67 років.

Екс-президент знепритомнів під час судового засідання за звинуваченням у шпигунстві і помер прямо в будівлі суду.

Мухаммед Мурсі - перший президент Єгипту, який був обраний на всенародному голосуванні і перебував при владі в країні близько року - у період з 2012-го до 2013 року. Він був зміщений з цієї посади внаслідок масових протестів військових на чолі з нинішнім главою держави Абделем Фаттахом Ас-Сісі. На наступний день Морсі помістили під варту.

У Єгипті пройшли масові демонстрації прихильників Мурсі, під час яких загинули сотні людей. З того моменту в Єгипті було заарештовано майже 16 тисяч осіб.

У 2015 році суд у Єгипті засудив Мурсі до довічного ув'язнення за шпигунство на користь Катару, а пізніше - до смертної кари за планування втечі з в'язниці. У 2016 році смертний вирок Мурсі був скасований.

У жовтні 2016 року суд залишив в силі вирок щодо Мурсі, згідно з яким йому належить провести 20 років у в'язниці за розправу над протестувальниками в грудні 2012 року. А в листопаді 2016 року касаційний суд у Єгипті скасував смертний вирок щодо Морсі і п'яти членів керівництва руху забороненої в країні організації Брати-мусульмани.

У грудні 2017 року Морсі був засуджений судом до трьох років позбавлення волі у справі про образу суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: